E.M.Á.A. - Első Magyar Állatjogi Alapítvány
First Hungarian Foundation for Animal RightsRólunkCéljainkJogMédiaFórumTámogatóinkÁllatmentésÖrökbefogadás
Gazdira váró állatainkGazdira talált állatainkMegemlékezésGazdakereső program
2008. január 10.
Hurrá nyaralunk!
Állatok nemzetközi utaztatása...
Hurrá nyaralunk!Jól nevelt kutyáikat egyre gyakrabban viszik magukkal a családok a nyári szabadság idejére is. Fontos, hogy a kutya oltásai és az úticéltól függő egyéb kezelései rendben legyenek, illetve az ezt tanúsító okmány is legyen velünk országjárásunk során.

Külföldi utazás előtt minden esetben érdeklődjünk állatorvosunknál a célország és a tranzitországok kutyákra vonatkozó oltási és általános állategészségügyi szabályairól.

Általánosságban elmondható, hogy Európai Unión belül állatútlevél szükséges a megfelelő bejegyzésekkel, és a kutya mindenki számára egyértelmű egyedi megjelölése, ami jelenleg még lehet tetoválás, de biztosabb a chip.

Unión kívülre történő utazás esetén az előbbieken felül veszettség szerológiai vizsgálatra is szükség van, ami kb. 2 hetet vesz igénybe, így idejében gondoskodni kell róla, ha kedvencünket is vinni akarjuk. Az ilyen utazás előtt még hatósági állatorvos által kiállított kiviteli engedély is szükséges, ami a kiutazás pillanatában nem lehet 3 napnál régebbi.

Az Egyesült Királyságban és az észak európai országokban rendkívül szigorú törvény rendelkezik az élőállat bevitelről. Célszerű a nagykövetségen érdeklődni még jóval a tervezett indulás előtt.

Hírek
Sztorik
Felhívások
Adományozás
Kutyabaj
International


felhasználónév

jelszó

 regisztráció
 jelszóemlékeztető
 adatvédelem

E.M.Á.A. - Első Magyar Állatjogi Alapítvány