E.M.Á.A. - Első Magyar Állatjogi Alapítvány
First Hungarian Foundation for Animal RightsRólunkCéljainkJogMédiaFórumTámogatóinkÁllatmentésÖrökbefogadás
Gazdira váró állatainkGazdira talált állatainkMegemlékezésGazdakereső program

Örökbefogadás

Az örökbefogadás (adoptálás) módja és feltételei

 

 • Az örökbefogadás oly módon történik, hogy a gazdi-jelölt először is találkozik leendő társával. Itt már sok mindenre fény derülhet, hiszen jól látható az egymás iránt tanúsított viselkedés, valamint eközben természetesen beszélgetés is zajlik köztünk és az örökbefogadó között..
 • Ha továbbléphetünk (mert van, amikor már itt kudarcba fullad a dolog), akkor ellátogatunk védencünk leendő lakhelyére és ellenőrizzük, hogy minden feltétel adott-e egy állat befogadására.
 • Abban az esetben, ha megfelelően fel vannak készülve minden tekintetben potenciális örökbefogadóink arra, hogy vállaljanak egy ilyen felelősségteljes, hosszú évekig tartó munkát és hobbyt, ami sok örömet, sok bosszúságot (mert ezt se felejtsük el) és sok kiadást is jelent, akkor megkötjük velük az örökbeadási szerződést, amelyben az alábbi kötelezettségeket vállalják magukra:


"Az örökbefogadó ezen szerződés aláírásával teljes körű felelősséget vállalt az állatért, ami az alábbi kötelezettségeket vonja maga után:
 1. Vállalja az állat megfelelő minőségű táplálék, valamint folyadékszükségleteinek rendszeres és folyamatos ellátását.
 2. Időszakos (évenkénti), illetve rendkívüli esetekben is szakszerű állatorvosi ellátást biztosít az állat számára.  
 3. Az állatot minden téren megfelelő bánásmódban részesíti és attól az örökbeadó szervezet tudta nélkül nem válik meg.
 4. Ha az állatot bármilyen okból tovább kell, hogy adja, azt bejelenti az örökbeadó szervezetnek.
 5. Az örökbefogadó hozzájárul ahhoz, hogy az örökbeadó ellenőrizhesse az állat tartási körülményeit és állapotát.
 6. Az állat nem megfelelő tartása, elhagyása, bántalmazása, illegális állatviadalon való szerepeltetése bűncselekménynek minősül, tehát büntetőeljárást von maga után.”


Végül pedig sok szerencsét kívánunk egymásnak.


 • Megjegyzés: Állatot örökbe fogadni csak adomány fejében lehet! (Ezt felelősségteljes, intelligens embereknek meg kell érteni. Hiszen az ő állatukkal is rengeteg munka és kiadás volt, és helyére sok másik állat kerül. Valamint ez is egyfajta biztosítékul szolgál szervezetünknek arra, hogy egykori védencünk jó kezekbe kerül.)
 • Az új jogszabály értelmében, már csak mikrochippel ellátott kutya cserélhet gazdát.  Ez örökbefogadáskor (vásárlásnál, ajándékozásnál) plusz költséget jelent az új gazdi számára. Nem mi találtuk ki, de hosszútávon mindenképpen hasznos követelményként értékeljük.

 


Hírek
Sztorik
Felhívások
Adományozás
Kutyabaj
International


felhasználónév

jelszó

 regisztráció
 jelszóemlékeztető
 adatvédelem

E.M.Á.A. - Első Magyar Állatjogi Alapítvány