E.M.Á.A. - Első Magyar Állatjogi Alapítvány
First Hungarian Foundation for Animal RightsRólunkCéljainkJogMédiaFórumTámogatóinkÁllatmentésÖrökbefogadás
Gazdira váró állatainkGazdira talált állatainkMegemlékezésGazdakereső program
2010. augusztus 7.
Szombat esti happy and
Egy mosolyt fakasztó borzmentés Dr. Győri Balázzsal. Avagy "jujjúj danger van b...meg"

Szombat esti órákban kaptuk a riasztást Balázstól, hogy egy borz bajban van Dunaegyházán. Ő már a helyszínen van, de szükség van a segítségünkre a borzalmas borz befogásában.

Haladéktalanul a helyszínre siettünk és valóban furcsa körülmények közt találtuk a -mint később kiderült- kisasszonyt.

Ugye azt nem kell magyaráznom, ha egy ilyen állat tulajdonképpen befogható, akkor ott már problémák vannak. Arra viszont mindenkinek felhívom a figyelmét, hogy ha ilyesmivel találkoznak ne akarják megfogni, mert -stilszerűen- borzalmas sérüléseket szenvedhetnek. A borzok félelmetes, rettenthetetlen harcosok és brutális fegyverzettel rendelkeznek ezen tény alátámasztására. Komoly kutyák is könnyen rajtavesztenek egy-egy találkozáson...

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Na, de mivel megfogás nélkül nem tudunk rajta segíteni, hát mi azért megfogtuk. :)

Beletuszkoltuk egy skipperbe, hogy nyugodtan legyen utazás közben, a biztonság kedvéért azonban a skippert azért beraktuk a nagy ketrecbe. (abból még semmi nem tudott kiszabadulni)

Előrelátásunk volt a szerencsénk, ugyanis a nyugodt utazásról a borzunk valószínűleg megfeledkezett, mert kitörte a szállító ajtaját a rendelőig.

A hangokat ugyan hallottuk, de nem is gondoltunk ilyesmire. A rendelő előtt kinyitottuk a hátsó ajtókat és Balázs ekkor szembesült a ketrec ajtaján lévő speciális páncél ajtóval, amin vörös DANGER felirat díszeleg a túlbuzgó honpolgárok visszatartására. :) Ismerve Balázs humorérzékét azonnal elsült néhány poén ezzel kapcsolatban, miközben óvatosan benéztünk a ketrecbe, ahol megláttuk a szétdúlt kis szállítót és a szabd lábon lévő borzot.

-Jujjúj! Danger van ba...meg! -hangzott el az azóta szállóigévé lett mondat először. -Na, most mit csináljunk??

Természetesen gyorsan megoldottuk azért a helyzetet és Lujzika (így neveztük el a borzot) szépen álomba szenderült, valamint megkapta az ellátást a nagy valószínűséggel vegyszeres mérgezésére.

Közben abban állapodtunk meg, hogy visszaszállítjuk eredeti élőhelyére, ahol a segítőkész szomszédok úgymond vigyáznak rá és ha esetleg mégsem javulna a helyzet reggelig, akkor értesítenek bennünket. Amennyiben viszont jól dolgoztunk, akkor szépen stresszmentesen magához térvén otthon találja magát és éli tovább a borz életet.

Így is tettünk a néhány órás kezelés után visszamentünk a befogás helyszínére és kézben víve a borzot közelítettük meg az erdő szélét.

Miközben ő már magához tért és horkantva, rugdalózva próbált menekülni a fogásból, úgyhogy újra danger volt ba...meg. :)

 

 

 

A történet vége pedig, hogy reggelig még pihengetett, aztán célirányosan megindult valószínűleg a borzvára felé. Reméljük többet nem találkozunk Lujzikával! Mindenkinek úgy lesz a legjobb. :))

 

 

L.A.
Hírek
Sztorik
Felhívások
Adományozás
Kutyabaj
International


felhasználónév

jelszó

 regisztráció
 jelszóemlékeztető
 adatvédelem

E.M.Á.A. - Első Magyar Állatjogi Alapítvány