E.M.Á.A. - Első Magyar Állatjogi Alapítvány
First Hungarian Foundation for Animal RightsRólunkCéljainkJogMédiaFórumTámogatóinkÁllatmentésÖrökbefogadás
Gazdira váró állatainkGazdira talált állatainkMegemlékezésGazdakereső program
2010. február 22.
Valentin - második fejezet
Nehéz döntést kellett hoznunk Valentinnel kapcsolatban... A KÉPEK A NYUGALOM MEGZAVARÁSÁRA SZOLGÁLHATNAK!!!

Nos, a sérüléséket makro felvételen értékelő specialista, egyértelműen amputációt javasolt.

További konzultációt követően viszont arra jutottunk, hogy lehetséges egy olyan megoldás, ami abszolút nem kecsegtet 100%-os sikerrel, ha azonban mégis sikerül, megmarad a kiskutya lába. Természetesen merev végtagként, gyakorlatilag mankóként funkcionálva. Ez egy úgynevezett radikális kimetszést jelent és meghosszabbítja a gyógyulást valamint az utókezelést is sokkal jobban megnehezíti. Ehhez több mint egy hétig cukor oldatos dunsztban kellett tartani a lábat, ami felszívja, letisztítja annyira a sérülést, hogy egyáltalán láthatóvá váljon mit kell eltávolítani.

Nehéz döntés volt mivel az amputációval tulajdonképpen garantáltan és rövid úton gyógyult volna meg Valentin, viszont nyilván három lábú kutyus lenne élete végéig. Mi viszont úgy gondoltuk, hogy próbáljuk meg megmenteni a lábát, még ha ez sokkal nehezebb munkát és sokkal több KIADÁST is jelent az alapítvány számára. Ha esetleg mégsem sülne el jól a radikális kimetszés illetve a másodlagos gyógyulás, még mindig ott áll második lehetőségként az amputáció. Ha ugye rögtön ez utóbbi mellett döntünk, ott már nem maradt volna más alternatíva.

Tehát ennek szellemében adtuk a megbízást Dr. Győri Balázsnak. Miután a seb "megtisztult", arra is választ kaptunk mi okozta a sérülést. VALENTIN LÁBÁT ELLŐTTÉK!

Több szétfröccsent ólom szilánkot találtunk benne, ami elég nagy valószínűséggel származik puska lövedékből.

Ki lett metszve minden szövet és el lett távolítva minden elhalt csontszilánk továbbá minden összehúzható izom stb. rögzítve lett egymáshoz. Túl nagy a folytonossági hiány a lábon, tehát egy kisebb csodára is szükség lesz, de elég reménykeltőnek tűnik a beavatkozás eredménye. Ha csak a közelmúltba tekintünk vissza, a kis Samu is megdöbbentő másodlagos gyógyulást produkált. Itt is bízunk Valentin élni akarásában és fiatal szervezetében!

Teljesen jól van. Vidám, jó étvágya van, barátságos mindenkivel-kutyákkal, cicákkal, emberekkel egyaránt. MI TÖBB, SZOBATISZTA IS LETT PILLANATOK ALATT INTELLIGENCIÁJÁBÓL FAKADÓLAG. :)

KÖSZÖNJÜK A NEVÉBEN AZ ANYAGI SEGÍTSÉGEKET ÉS REMÉNYKEDÜNK! A folytatást pedig megosztjuk majd mindenkivel.

Közben már bele lehet szeretni és jelentkezni ÖRÖKBEFOGADÓNAK!!! Tündéri kutyus.

L.A.
Hírek
Sztorik
Felhívások
Adományozás
Kutyabaj
International


felhasználónév

jelszó

 regisztráció
 jelszóemlékeztető
 adatvédelem

E.M.Á.A. - Első Magyar Állatjogi Alapítvány