E.M.Á.A. - Első Magyar Állatjogi Alapítvány
First Hungarian Foundation for Animal RightsRólunkCéljainkJogMédiaFórumTámogatóinkÁllatmentésÖrökbefogadás
Gazdira váró állatainkGazdira talált állatainkMegemlékezésGazdakereső program
2010. január 21.
Samu csípőműtéte
Ígéretünkhöz híven, sor került Samu műtétére az új gazdik kérésének megfelelően.

A gazdik fáradékonyságot tapasztaltak a kis Samunál, úgyhogy úgy döntöttek, hogy nem várnak tovább a csípő műtéttel. Mivel a törések már két hónaposak voltak a bal láb tökéletesen összeforrt,

így kivonhattuk ideiglenesen a jobb oldalt a terhelésből.

 

 

 

 

 

 

 

 

Elszállítottuk hát Samut Lorászkó doktorhoz, aki a röntgen felvételek értékelése során meg is erősítette a problémát, hiszen jól láthatóan a combcsontfej elkezdett felszívódni. Mivel tökéletesen a felszívódás nem lehetséges, mindig maradt volna az ízületben némi zúzalék, maradvány, folyamatosan gyulladást okozva és hátráltatva a kiskutyát a mozgásban.

Így a combcsontfejezés mellett döntött. Ez tulajdonképpen lengő csípőt eredményez, de pláne kis testű kutyánál ez semmilyen gondot nem okoz.

 

 

 

 

 

 

Megtörtént hát a beavatkozás és szerencsére problémamentesen le is zajlott.

                                                                                            
    Ezt követően Samut haza szállítottuk aggódó családjához, ahol már nagyon várta kisbarátja Charlie is, aki kifejezetten haragudott ránk, hogy "rossz" állapotban hoztuk vissza a társát. Nyilván egy kutyának másként jön le egy kába, vérszagú kutya. Mindenesetre ennek így kellett lennie, hogy később ne okozzon folyamatos problémákat Samunak korábbi sérülése. Azt hiszem ez is egy igazi sikertörténet. Sok munka és áldozat árán ugyan, de ez a kis élőlény is boldog életet élhet innentől. MÉG EGYSZER NAGYON KÖSZÖNJÜK AZOKNAK AKIK SEGÍTETTEK ENNEK A TÜNDÉRI KUTYÁNAK!!!

L.A.
Hírek
Sztorik
Felhívások
Adományozás
Kutyabaj
International


felhasználónév

jelszó

 regisztráció
 jelszóemlékeztető
 adatvédelem

E.M.Á.A. - Első Magyar Állatjogi Alapítvány